20 september 2024
high tea

5 unieke plekken originele plekken voor een high tea

Een gezellige middag doorbrengen met vrienden of familie onder het genot van een heerlijk kopje thee en een scala aan zoete en hartige hapjes: de high tea is een beleving waar steeds meer mensen voor kiezen. Maar in plaats van altijd naar dezelfde bekende plekken te gaan, wil je misschien een keer iets unieks proberen. Als je op zoek bent naar originele en bijzondere locaties voor een high tea in Nederland, ben je hier aan het juiste adres.

In dit artikel presenteren we vijf unieke plekken waar je kunt genieten van een high tea, elk met een eigen twist. Van historische kastelen tot moderne locaties, en van verborgen pareltjes tot botanische tuinen – er is voor ieder wat wils. Lees verder en ontdek waar je je volgende high tea-ervaring kunt beleven. Zoek jij een leuke high tea locatie bij jou in de buurt? Kijk dan eens op HighTea.nl voor de leukste high tea adresjes door heel Nederland.

high tea

1. Kasteel de Haar (Utrecht)

Als je ooit hebt gedroomd van een high tea in een sprookjesachtige omgeving, dan is Kasteel de Haar de perfecte keuze. Dit majestueuze kasteel, gelegen in de buurt van Utrecht, biedt niet alleen een kijkje in de rijke geschiedenis van Nederland, maar is ook een prachtige plek voor een chique high tea.

Waarom is dit een unieke plek?

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Tijdens je high tea bevind je je in een adembenemend decor van weelderige tuinen en middeleeuwse architectuur. Na de high tea kun je een wandeling maken door de tuinen of een rondleiding krijgen door het kasteel zelf.

Wat kun je verwachten?

De high tea bij Kasteel de Haar bestaat uit een klassieke selectie van scones, petit fours, sandwiches en natuurlijk verschillende soorten thee. Ook is er een speciale optie voor kinderen, zodat het hele gezin kan genieten van deze luxe ervaring.

2. Botanische Tuin Kerkrade (Limburg)

Voor natuurliefhebbers is de Botanische Tuin in Kerkrade een verborgen parel voor een high tea. Deze prachtige tuin ligt in het hart van Zuid-Limburg en is de perfecte plek om te genieten van een rustige, natuurlijke omgeving.

Wat maakt dit zo bijzonder?

Stel je voor: je zit midden in een groene oase, omringd door een ongelooflijke verscheidenheid aan bloemen, planten en bomen, terwijl je geniet van een heerlijke high tea. De serene omgeving en het kleurrijke landschap zorgen voor een magische ervaring bij deze high tea in Kerkrade die je niet snel zal vergeten.

Wat kun je verwachten?

De high tea hier is seizoensgebonden en biedt een scala aan verse, biologische hapjes. Denk aan biologische sandwiches met lokale kazen, versgebakken scones met huisgemaakte jam en verfrissende theesoorten, perfect passend bij de natuurlijke omgeving.

3. De Theefabriek (Groningen)

De Theefabriek in Houwerzijl, Groningen, is de enige theemuseum en theewinkel van Nederland en biedt een unieke high tea-ervaring. Het is dé plek voor echte theeliefhebbers, waar je alles kunt leren over de geschiedenis en productie van thee, terwijl je geniet van een ambachtelijke high tea.

Waarom is dit zo uniek?

Niet alleen geniet je hier van een high tea, maar je kunt ook een bezoek brengen aan het theemuseum en deelnemen aan workshops om je eigen theemelange te maken. Het museumgedeelte biedt een fascinerende blik op de cultuur en geschiedenis van thee, wat deze ervaring extra speciaal maakt.

Wat kun je verwachten?

De high tea wordt geserveerd in het knusse theehuis van De Theefabriek en bestaat uit een uitgebreide selectie van theesoorten, hartige sandwiches, zoete lekkernijen en verse scones. Er wordt veel aandacht besteed aan de presentatie en kwaliteit van de thee, waardoor elke slok een feestje is.

4. Het Rijk van de Keizer (Amsterdam)

Voor wie op zoek is naar een high tea met een moderne twist in een historische setting, is Het Rijk van de Keizer in Amsterdam een uitstekende keuze. Deze locatie, verborgen in het groen aan de rand van Amsterdam, biedt een verrassende combinatie van geschiedenis en eigentijdse flair.

Wat maakt het speciaal?

Het Rijk van de Keizer ligt in een voormalig militair gebouw en straalt een unieke, industriële charme uit. Dit in combinatie met de rustige ligging en het prachtige terras maakt het een perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Wat kun je verwachten?

De high tea bestaat uit een mix van traditionele en moderne hapjes, zoals quiches, mini-sandwiches, chocoladegebak en uiteraard verse scones. De thee is zorgvuldig geselecteerd, met een ruime keuze uit diverse smaken. Voor de liefhebbers zijn er ook vegetarische en veganistische opties beschikbaar.

5. Paleis Het Loo (Apeldoorn)

Beleef een koninklijke high tea bij Paleis Het Loo, een van de meest iconische koninklijke residenties van Nederland. Hier waan je je voor een middag in de wereld van koningen en koninginnen terwijl je geniet van een verfijnde high tea in een prachtig historisch decor.

Waarom kiezen voor Paleis Het Loo?

Deze plek ademt geschiedenis. Na een wandeling door de indrukwekkende tuinen en een bezoek aan het paleis zelf, kun je genieten van een vorstelijke high tea in de Oranjerie. Het prachtige uitzicht en de weelderige omgeving zorgen ervoor dat je je echt even een royal voelt.

Wat kun je verwachten?

De high tea is geïnspireerd op de Britse traditie en bevat delicate sandwiches, kleurrijke macarons, en natuurlijk de klassieke scones met clotted cream. De thee wordt geserveerd in stijlvol porselein en de sfeer is onmiskenbaar koninklijk.